Het belang van SEO optimalisatie?

seo

Wat is SEO en hoe werkt het?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het is een reeks optimalisatietechnieken en strategieën voor websites, blogs en webpagina’s die tot doel hebben hun positionering in organische zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren. Deze optimalisaties zijn gericht op het behalen van goede organische rankings door het genereren van verkeer en autoriteit voor een website of blog.
Het woord SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization , wat optimalisatie voor zoekmachines betekent.

SEO is een van de belangrijkste strategieën van digitale marketing .

search engine optimization 4111000 1920 1 1

Wie wil er tenslotte niet bovenaan verschijnen in de organische zoekresultaten van Google? Gebruikers gaan vaak niet verder dan de eerste pagina op Google om de antwoorden te vinden waarnaar ze op zoek zijn.


Waarom is SEO optimalisatie belangrijk?

Elke seconde worden miljoenen zoekopdrachten uitgevoerd in zoekmachines, vooral Google, de meest gebruikte zoekmachine ter wereld.

Gebruikers willen de meest uiteenlopende vragen in hun dagelijks leven beantwoorden, van het best beoordeelde hotel voor de volgende reis tot de uitleg van de evolutietheorie.

Bij elke zoekopdracht probeert Google de inhoud te ordenen in een rangschikking die de beste antwoorden op de eerste posities biedt. En de onderstaande cijfers laten zien dat gebruikers dit oordeel van de zoekmachine vertrouwen:

  • De eerste drie organische links ontvangen ongeveer 30% van de klikken ;
  • Slechts 0,78% van de gebruikers klikt op een link op de tweede pagina met resultaten.

Zie onderstaande grafiek voor de relatie tussen rankingpositie en het aantal klikken dat de link ontvangt:
Bron: Backlinko

SEO google ranking 1

Elke enquête biedt dus een kans voor uw merk om het beste antwoord te geven op wat gebruikers zoeken. 

Zo heeft u meer kansen om zichtbaarheid en klikken te krijgen, meer organisch verkeer te ontvangen en meer resultaten te behalen met uw online aanwezigheid.

Maar daarvoor moet aan u Google bewijzen dat u het beste antwoord heeft en verdient om in de topposities van de SERP (Search Engine Results Page) te verschijnen. Dat betekent niet alleen de beste inhoud hebben, maar ook een goede gebruiksvriendelijkheid bieden, marktautoriteit verwerven en Google een goede leesbaarheid van de pagina geven.

Dat is waar het bij een SEO-strategie om draait.

SEO maakt ook deel uit van SEM ( Search Engine Marketing ), dat allerlei zoekmachinestrategieën omvat, waaronder het maken van betaalde advertenties en gesponsorde links.

SEO is op zijn beurt een verzameling van organische strategieën, waarbij geen media-aankopen zijn betrokken. Daarom is een hoger rendement op investeringen en lagere kosten van klantenwerving vaak het resultaat van SEO.

On-page SEO

Als we het hebben over on-page SEO , hebben we het over optimalisaties op deze elementen.

Een paar voorbeelden:

•           Inhoud;

•           Titel en metabeschrijving;

•           Koplabels;

•           Afbeeldingen;

•           URL’s;

•           Rich snippets.

Google evalueert deze factoren om te begrijpen wat uw pagina’s zeggen en zo correct te kunnen indexeren.

Daarnaast helpen ze de zoekmachine om te zien of je een goede gebruikerservaring biedt, gebaseerd op de organisatie en kwaliteit van uw inhoud.
In dit onderwerp onthullen we de belangrijkste optimalisatiefactoren die aan uw pagina’s zijn gekoppeld en die deel moeten uitmaken van uw on-page SEO-strategie.

Onthoud dat factoren op de pagina verwijzen naar wat de beheerder op zijn eigen pagina’s kan optimaliseren om de bezoekerservaring te verbeteren en de site leesbaarder te maken voor Google .

Deze optimalisaties moeten worden geïntegreerd in de Content Marketing-strategie, aangezien de meeste worden gemaakt op de inhoud die op de website of blog wordt gepubliceerd.
Een belangrijk onderdeel van on-page SEO is technische SEO . Dit zijn alle optimalisaties die u kunt aanbrengen in de interne structuur van de site – dat wil zeggen de code en architectuur van de site – met de bedoeling deze sneller, begrijpelijker, crawlbaar en indexeerbaar te maken.

Off-page SEO

Nu is het tijd om buiten uw pagina’s te kijken in off-page SEO. Wat kunt u doen om meer autoriteit op de markt te krijgen en Google te laten zien dat u een doorverwijzing heeft?

Hier moet u zich realiseren dat u, in tegenstelling tot on page SEO, bij off page SEO geen volledige controle heeft over de optimalisatie.

De beslissing om backlinks naar uw website te geven en vermeldingen of directe zoekopdrachten voor uw merk te maken, hangt af van een derde partij.

Wat u wel kunt doen, is de kans vergroten dat dit gebeurt. Hiervoor kunt u strategieën voor het bouwen van links toepassen, het plaatsen van gasten, het omleiden van verbroken links, en andere manieren om het backlinks-profiel te versterken en meer autoriteit voor de pagina te genereren.

Off-page factoren zijn op hun beurt off-page elementen die laten zien of de pagina een verwijzing is. Off page SEO bestaat dus uit het optimaliseren van de website van het gezag in de voorkant van de gebruikers en andere websites, met een focus op het verwerven van backlinks.

Hier zijn enkele voorbeelden van factoren:

•           Aantal backlinks;

•           Diversiteit aan backlinks;

•           backlinks-context;

•           Merkvermeldingen;

•           Sociale tekens;

•           Directe zoekopdrachten.

Voor Google laten factoren als deze zien wat het autoriteitsniveau van een website is .

Als de pagina veel bezoekers ontvangt van directe zoekopdrachten naar de merknaam en veel backlinks en vermeldingen van goede sites krijgt, des te meer autoriteit zou deze in de markt moeten hebben.

Lokale SEO

Een van de topprioriteiten van Google in de afgelopen jaren is lokaal zoeken. Begrijp waarom dit is!

De zoekmachine begrijpt dat een gebruiker die oplossingen zoekt in een bepaalde regio, op een andere manier antwoorden moet krijgen, met meer praktische en objectieve informatie, in plaats van een lijst met links.

Bij dit type zoekopdracht activeert Google het lokale zoekalgoritme, dat prioriteit geeft aan resultaten in de regio waar de gebruiker zich bevindt of waarin hij de zoektermen intypt .

In de resultaten presenteert de zoekmachine meestal informatie van Google Mijn Bedrijf rechtstreeks op de SERP, zodat de gebruiker niet altijd naar de website van het merk hoeft te gaan (in dezelfde regel als we hebben uitgelegd over aanbevolen fragmenten).

Daarom heeft optimalisatie voor bedrijven met een fysiek adres – lokale SEO genoemd – enkele eigenaardigheden.


3 Factoren die uw ranking positief beïnvloeden

Factoren die de google ranking beïnvloeden
  • 1. Mobile First Index
    Mobiele telefoons worden tegenwoordig meer gebruikt dan computers. Dus de mobiele zoekopdrachten hebben de desktopzoekopdrachten al overtroffen. Daarom begon Google in de zoekresultaten prioriteit te geven aan sites die een goede mobiele ervaring boden .

Het was 2015 toen Google aankondigde dat mobielvriendelijk een rankingfactor zou worden bij mobiele zoekopdrachten, waardoor veel sites responsief werden.

Een andere ingrijpende verandering was de aankondiging van de Mobile-First Index , vanaf 2016, waarbij de mobiele versie van sites als eerste werd overwogen.


2. UX
Wat is UX?  (gebruikerservaring)
Ux is afkorting van User Experience en dit is een concept dat wordt gebruikt bij de ontwikkeling van websites en dat alle maatregelen centraliseert in de acties en reacties van gebruikers om aan hun behoeften te voldoen

User Experience of wel UX en SEO zijn begrippen die samen moeten gaan. We hebben hier al vermeld dat het de prioriteit van zoekmachines is om de beste zoek- en browse-ervaring te bieden totdat de gebruiker vindt wat hij zoekt.

En dat geldt ook voor zijn ervaring op uw site.

Volgens Peter Morville, president van Semantic Studios, zijn zeven functies essentieel voor een site om een goede UX te hebben. Het moet zijn:

•           Nuttig;

•           Bruikbaar;

•           Wenselijk;

•           Lokaliseerbaar;

•           Beschikbaar;

•           Waardevol;

•           Betrouwbaar.


3. Laadsnelheid
Laadsnelheid is een van de belangrijkste criteria voor ranking.
Google heeft zelf openlijk gezegd dat snelheid een rankingfactor is – in 2010 voor desktopzoekopdrachten en in 2018 voor mobiele zoekopdrachten .

Het is echter belangrijk om te onthouden dat je met snelheid geen posities wint, maar zonder snelheid zal je nooit de top bereiken.

Fast Pagespeed plaatst u niet boven concurrenten. Maar een slechte Pagespeed garandeert dat je het nooit haalt.

Voor Google hangt de kwaliteit van de zoekervaring van de gebruiker af van de flexibiliteit van de informatie, aangezien niemand langer dan een paar seconden wil wachten om te vinden wat hij zoekt.  Zorg dus dat uw startpagina niet langer dan 3 seconden laadtijd nodig heeft, om ervoor te zorgen dat u geen verkeer op uw website mist.

We hopen u hiermee genoeg geïnformeerd hebben over de belang van SEO, en met de aantal tips die we u meegaven, u uw ranking bij Google kan verbeteren.

Brericht delen

Meld u hier aan

Ontvang onze nieuwsbrieven

Scroll naar top

We maken gebruik van cookies om u beter van dienst te zijn.   Privacybeleid